ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

Αν θέλετε να κάνετε κράτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email grecohotelhydra@gmail.com
ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 22980-53200 & 53201

Η Ύδρα σήμερα

Η Ύδρα απέχει μόλις 42 μίλια από τον Πειραιά και θα σας εκπλήσσει πάντα κατά την άφιξή σας, όσες φορές και αν την επισκεφτείτε. Η Ύδρα εδώ και δεκαετίες είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς Ελλήνων και ξένων επισκεπτών...

Η πόλη είναι απλωμένη σχεδόν αμφιθεατρικά πάνω σε δύο βραχώδεις λόφους και έχει ταυτιστεί με τον βασικό παλιό οικισμό της, με το γκρίζο των βράχων να κυριαρχεί γύρω από τα παλιά πέτρινα αρχοντικά και πάνω από το απάνεμο λιμάνι της. Σφύζει από αρχοντικά παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδένιες στέγες, ξύλινες λουλακί πόρτες και παράθυρα και όμορφες ανθοστόλιστες εσωτερικές αυλές.

Στην Ύδρα των 265 εκκλησιών και των 5 μοναστηριών, με την πρώτη κιόλας ματιά θα δεις το κάστρο με τα κανόνια του, τον περίφημο κάβο, τους πέτρινους μύλους και τη γραφική προβλήτα, ιδανική για απογευματινούς περιπάτους.

Ολόκληρο το νησί έχει κηρυχθεί διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα στο οποίο απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητα ή άλλα τροχοφόρα. Τα μόνα μεταφορικά μέσα είναι τα γαϊδουράκια, τα άλογα, τα καρότσια και τα θαλάσσια ταξί.

Πώς θα έρθετε

Δραστηριότητες στην Ύδρα

Η Ύδρα, αρχοντική, ένδοξη και κοσμοπολίτικη, πλούσια σε ιστορία και παραδόσεις με εξαιρετική αρχιτεκτονική και απαράμιλλη ομορφιά αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και διανοουμένους.

Δραστηριότητες στην Ύδρα

Η Ύδρα εκτός από τα αναλλοίωτα χαρακτηριστικά της, τις παραλίες της, την καταγάλανη θάλασσα, τις εκδηλώσεις της, τις ρομαντικές βόλτες, την ηρεμία και τη νυχτερινή ζωή με το κοσμοπολίτικο ύφος της, προσφέρει στον επισκέπτη έντονες δραστηριότητες, για να τους μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών τους που θα περάσουν στο νησί με τους φίλους τους ή με τις οικογένειές τους.

Περισσότερα